6 d’abril del 2011

LLUÇÀ

A la proposta d'avui us portem fins al cor del Lluçanès, una subcomarca a cavall d'Osona, el Bages i el Berguedà, per descobrir-vos: Lluçà. Un petit nucli de població que forma part del municipi de Santa Eulàlia de Puig-Oriol i que compte amb un total de 84 habitants. 
Lluçà està ple de punts d'interés turistics que reflecteixen la seva història i el seu entorn natural. El primer que cal destacar d'aquest petit nucli és el Monestir Romànic, un dels patrimonis romànics més importants de Catalunya. El conjunt arquitectònic de Lluçà està composat per l'Esglèsia de Santa Maria construïda al segle XII, tot i que l'església va ser consegrada el 905. Amb un claustre mesurat, de capitells bellíssims, i una col·lecció de pintures murals del segle XIV, és el monument més important d'aquest territori. 
El que més destaca visualment del nucli de Lluçà és el turó que presideix el poble i sobre el qual hi ha les restes del castell de Lluçà i la capella de Sant Vicenç. Del castell només se'n conserva una paret on hi ha una finestra que mira cap al pirineu, d'altra banda, la capella, als peus de les restes del castell, és un edifici del segle XI, de planta circular, una tipologia de les quals n'hi ha molt poques a Catalunya. 
Lluçà ens ofereix un bonic entorn natural que convida a passejar pels seus camins tot descobrint espais tranquil·ls i únics. 

1 comentari: