15 d’abril del 2011

SALÀS DE PALLARS

Avui us presentem Salàs de Pallars, una vila  situada a la Conca Alta de Tremp, i que actualment consta amb una població oscil·lant els 330 i els 350 habitants. 

El poble està just al costat de l'embassament de Sant Antoni, on hi podem accedir mitjançant un itinerari peatonal que surt del poble i arriba a la zona anomenada del Piolet o dels Xalets pels antics camins que portaven  a una gran horta abans de la construcció de l'embassament. La zona de l'embassament permet practicar molts tipus d'esports nàutics: esquí nàutic, wakeboard, winksurf, paragüisme, bus-bop, ultratube i pedalòs (patinet).

A Salàs de Pallars hi trobem exemples d'arquitectura militar que es redueix a la pròpia vila closa, composta per tres torres circulars, dues d'elles de període alt mediaval (segles X i XI) i una d'època baix medieval. Aquestes torres corresponent als diferents portals d'entrada que defensaven  la població d'atacs. El conjunt ha estat classificat com a Bé Cultural d'Interés Nacional. 

La vila també compta amb l'església parroquial de la Mare de Déu del Coll, un edifici construït entre els segles XVII-XVIII d'una nau central i dues de laterals que alberguen les capelles. A més, el municipi també compte amb l'antiga església parroquial de Santa Bàrbara de Sensui, l'església de Sant Pere i les restes de la capella romànica de Sant Cebrià i Sant Roc

Cal dir però, que tot el poble està ple de bellesa arquitectònica, les seves cases, els seus porxos i l'entorn que els envolta. És molt recomanable perdre's pels seus carrers i descobrir espais tranquil·ls i amagats. La curiositat d'aquesta vila són les seves botigues-museu on hi trobareu productes de fa molts anys, no us ho perdeu. 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada