6 de maig del 2011

SANT FELIU SASSERRA

Avui viatjarem fins al cor de Catalunya per conèixer un poble encantat i ple de màgia: Sant Feliu Saserra. El municipi està situat a la comarca del Bages, pertanyent a la subcomarca del Lluçanès, compte amb un total de 661 habitants.

L'església parroquial de Sant Feliu Sasserra és una edificació d'estil romànic del segle XI. La construcció actual s'aixeca sobre un temple del segle X. El temple fou enriquit al segle XII amb una portalada del mateix estil, amb arquivoltes treballades i capitells esculpits, que encara avui es mentenen intactes. El temple té una entrada lateral d'estil gòtic que data del 1581.

L'actual Ajuntament és l'edifici civil més important del poble. L'Antiga Casa del Consell i jurats del Lluçanès va ser seu de la sostvagaria del Lluçanès al segle XVIII (1611- 1714). Aquesta edificació presenta una bonica façana renaixentista.

Un dels altres punt més importants de la vila és el Serrat de les Forques, un indret situat al capdemunt del poble on històricament s'hi van penjar les últimes bruixes catalanes. Gaudeix d'una bona vista panoràmica i actualment és ocupat per un edifici modernista la utilitat del qual es desconeix.

El més conegut del poble però és la Fira que es celebra des de fa més d'una dècada a la vila cada 31 d'Octubre i 1 de Novembre: la Fira de les Bruixes. El seu orígen és remunta al segle XVI-XVII quan a la vila s'esdevingueren una sèrie de fets molt escabrosos relacionats amb la bruixeria, moltes dones foren acusades injustament i moriren a la forca. Actualment doncs, es recreen aquests fets envoltats de màgia i bruixeria. Aquesta Fira s'ha convertit en una de les més importants dins la seva temàtica, el poble participa en la organització i l'ambientació.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada