27 d’abril del 2011

VERDÚ

Avui us portem fins a la comarca de l'Urgell per descobrir Verdú, un municipi que compta amb una població de 1.005 habitants. El paisatge que envolta el nucli urbà és simple i amb una gran llum intensa, és per aquestes característiques que sedueix a tots aquells que el visiten. Verdú compta amb moltes rutes al voltant del seu nucli urbà que permeten descobrir espais amagats del seu municipi. 

A nivell arquitectònic, Verdú compta amb un Castell que va ser construït al 1055 per Ramon Berenguer. No va ser però, fins al 1184 que es va donar permís per tal que els habitants de la zona hi construisint al seu voltant. Inicialment la seva funció era defensiva mentre va durar la conquesta, va esdevenir la residència dels abats del monestir de Poblet que s'allotjaven al municipi. La fortalesa, que conserva elements romànics, gòtics i renaixentistes, es va anar degradant amb el temps. Actualment, l'ajuntament ha portart a terme treballs de restauració. 

D'altra banda, també podem visitar l'església parroquial de Verdú dedicada a Santa Maria, el temple es pot datar cap a finals del segle XIII, per l'austeritat pròpia de l'ordre del Císter. Al llarg dels anys ha patit diverses modificacions. 

Verdú també és conegut per la seva ceràmica, el Museu d'arqueologia i el Museu de Joguets i Autòmats. 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada