4 de maig del 2011

MONTSENY

Amb el nom de l'entrada d'avui segur que us ha vingut al cap el massís del Montseny però no parlarem exactament d'això, sinó del poble de Montseny. Un municipi del Vallés Occidental que forma part de la comarca del Baix Montseny i que té una densitat de població de 312 habitants. 

Al terme municipal del Montseny, hi trobem Sant Marçal de Montseny una ermita romànica situada entre el municipi de Montseny, al Vallès Oriental, i Arbúcies, a la Selva. L'ermita es troba a 1093 metres d'altitud, entre Les Agudes i el Matagalls. L'actual terme és un edifici romànic, amb un absis circular, volta de mig punt i un ample campanar d'espardanya. Al municipi també podem visitar la parròquia de Sant Julià de Montseny, el nom com antigament es coneixia el municipi. 


De totes maneres, el més conegut del poble és el seu entorn i vegetació. Una vegetació molt diferenciada en funció de l'altitud: va des del matoller de ginebro dels cims als alzinars típics de les parts més baixes del terme. El Montseny ens ofereix moltes rutes, de diverses dificultats, nivells, desnivells, distància: no hi ha excusa per tal que ningú no trobi la que més s'adeqüi a les seves necessitats. Caminant pels boscos del Montseny descobrireu espais precisos i una tranquil·litat molt díficil de trobar en qualsevol altre lloc.




1 comentari:

  1. Hi he anat desenes de vegades al Montseny... :) Tinc un familiar molt proper que és d'aquí!

    ResponElimina