4 de març del 2011

CASTELL FOLLIT DE LA ROCA

Castell Follit de la Roca és un poble de poc més de 1.000 habitants però amb una de les superfícies més petites de Catalunya.
El perfil caractérístic  de l'esglèsia i les cases penjant damunt la cinglera basàltica, a tocar del precipici, s'han convertit en una de les imatges més conegudesde Catalunya; però també un magnífic mirador natural des del qual es poden observar les valls dels rius Fluvià i Toronell.  La cinglera té més de 50 metres d'alçada i gairebé un quilòmetre de longitud a conseqüència de l'erosió causada pels dos rius.
Un dels punts d'interés també és el barri vell del nucli urbà: d'origen mediaval, està format per places i carrers estrets i ombrajats. Les cases són en gran part construides amb pedre volcànica.
En un costat de la cinglera hi ha l'antiga església de Sant Salvador la qual va ser constrruida al segle XIII.
Pels que us agrada caminar, al voltant del poble hi ha diverses rutes que us descobriran lloc espectaculars. La primera ruta és l'intinerari pedesta de Castellfollit; que correspont a l'itinerari número 13 del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, permet recórrer el cingle i els indrets més interessants del barri vell en aproximadament 45 minuts, i aprovar-vos  a la història i cultura del municipi. Un dels altres recorreguts que podem seguir és el que ens porta fins al Santurai del Cós des d'on gaudirem d'unes vistes espectaculars de la Garrotxa.