29 d’abril del 2011

RIUDECANYES

A l'entrada del cap de setmana que ens portarà de l'Abril fins al Maig, us proposem descobrir una vila situada a la comarca del Baix Camp: Riudecanyes. Aquest municipi de la provincia de Tarragona compta amb una població de 1.118 habitants en total. 
A l'arribada al poble el que més crida l'atenció és el seu embassament a poc metres del nucli urbà. Aquesta construcció data del 1918, any en que va entrar en funcionament. Actualment, l'aigua es destina als regadius de la comarca i al proveïment de diverses poblacions.

A part de l'embassament, Riudecanyes compta amb un castell: el Castell Monastir de Sant Miquel d'Escornalbou. L'edifici data de finals del segle XII i inicis dek XIII. La seva construcció fou inpulsada per Alfons I, que el cedí a l'església de Tarragona.  L'edificació fou restaurada i reconstruida diverses vegades introduint noves formes arquitectòniques però, bàsicament s'apracia l'arquitectura romànica. Aquest punt d'interés, s'ha convertit en un autèntic mirador del Baix Camp.

D'altra banda, la vila també compta amb l'església parroquial dedicada a Sant Mateu que fou alçada al 1582. És un edifici renaixentista construït de pedra i morter, amb columnes de pedra picada i coltes de rajols i guix. Originalment comptava amb un magnífic altar major del 1602 i amb vuit capelles i catorze altars.

Des del nucli de Riudecanyes surten tres rutes que ens descobreixen l'entorn natural de la zona, la seva fauna i  els animals que hi viuen.