24 de març del 2011

BEGET

Avui us portem fins a Beget un poble que forma part de l'Alta Garrotxa però que alhora, forma part del municipi de Camprodon (Ripollès) i, compte amb una densitat de població de tant sols 30 habitants. És un poble rústic amb cases i carrers de pedra conservats d'una forma extraordinària i una bellesa extraordinària. 

El municipi de Beget el trobareu presidit per l'església romànica de Sant Cristòfol de Beget (segle XII) , un dels exemplars romànics més bells de la zona i molt ben restaurat.
A l'interior s'hi venera la famosa majestat de Beget: imatge del Sant Crist (Divina Majestat), talla del segle XII, amb túnica fins als peus i corona, la qual presideix l'altar major. El temple és un exemplar romànic de la segona meitat del s. XII. De línies correctes i ajustades, posseeix una riquesa ornamental pròpia del romànic madur. Construït al voltant d'un desaparegut monestir benedictí, l'església és la seva única referència. De nau única, absis amb arcuacions llombardes i finestral, porta decorada amb dos arcs en gradació i columnes; i torre campanar de 22 metres d'alçada, amb base quadrada i de quatre pisos. 
Beget però, té un encant especial envoltat boscos i rius que donen el poble vitalitat i energia. Si decidiu vistar el poble a l'estiu, us recomanem que passeu per Les Gorgues de Beget, tres grans basses situades a les afores del poble, perfectes per passar un divertit dia de bany. A Beget podreu disfrutar de la tranquil·litat i la natura d'aquest petit poble enmig de l'Alta Garrotxa.