1 d’abril del 2011

SANT CARLES DE LA RÀPITA

L'Abril ha arribat amb un temps esplèndit que s'ha d'aprofitar. Avui us proposo un poble de platge que segurament alguns de vosaltres ja coneixeu: Sant Carles de la Ràpita. És un municipi de la conca del Montsià. Antigament el poble era anomenat la Ràpita dels Alfacs, i a dia d'avui es general anomenar-lo la Ràpita. 
El nucli compta amb un àmpli patrimoni arquitectònic. En primer lloc trobem l'Esgésia Nova, una construcció notable i singular. El temple, que no va arribar a acabar-se, ens recorda als grans edificis del Reneixement italià. L'arquitectura és freda, correcte i discreta. També podem visitar, els Edicles- fonts de les Almedes, una construcció d'estil neoclàssic, ens retorna els origens de l'arquitectura grega. En tercer lloc, també us convido a visitar els Porxes i la Glorieta, dos punts distintius de Sant Carles de la Ràpita.
El poble compta amb un seguit de llocs emblemàtics que en una visita a la Ràpita no ens podem perdre: caminar pel passeig marítim, la plaça del mercat, el mirador de la Guardiola, el far de la Ràpita, la llotja de peix i el Port de pescadors. I per descomptat, no podeu marxar de Sant Carles de la Ràpita sense passejar, sense excusa de l'època de l'any que visiteu el poble, per les seves magnífiques platges.


Si sou seguidors del nostre twitter @Descobreix, us proposarem algunes rutes per disfrutar de les Terres de l'Ebre.