11 d’abril del 2011

ALP

Avui us portem a descobrir Alp, un municipi de la Baixa Cerdanya que compta amb un total de 1.740 habitants. És una població envoltada de natura, tranquil·la i de gran bellesa. Alp compta amb un gran nombre de fons dins i fora del seu nucli urbà que val la pena visitar. Alguna de les que us recomanem són; la Font de la Mare de Déu de la Guia, situada al casc antic d’Alp a la plaça de la font on també hi trobem un antic safreig; la font de Sant Isidre, situada també al casc antic al costat d'un abeurador de bestiar; i moltes d'altres que podem trobar dins al mateix nucli i d'altres escampades pel seu entorn. 
A nivell cultural, podem visitar l'església de Sant Pere d'Alp, un edifici del segle XI, l'únic temple d'estil romànic de la comarca, a més, una de les pintures que podem observar és d'estil gòtic. També us recomano que passeu per la Torre de Riu i Capella de la Divina Pastora, un castell d’aires romàntics, inspirat en les zones de Loire i Bretanya amb ressonàncies neogòtiques, va ser construït a finals del segle XIX (any 1896) sobre la vella Torre del riu, un baluard de defensa del segle XIV. Aquesta superposició provoca fets curiosos, com ara que la major part de l’edifici les parets tinguin una amplada de dos metres. El conjunt arquitectònic inclou la petita Capella de la Divina Pastora, adossada a l’edifici principal.  Tot i ser una construcció privada és una de les més emblemàtiques de la comarca. 
Alp és un municpi que ofereix als seus visitants moltes activitats esportives i de lleure: les pistes d'esquí de la Molina i la Masella, quats, hípica, lloguer de 4x4 i moltes altres alternatives.