13 d’abril del 2011

AVINYONET DE PUIGVENTÓS

Avui us descobrim Avinyonet de Puigventós, un poble de l'Alt Empordà que vam descobrir aquest cap de setmana anant cap a Figueres. El poble és un punt de pas obligatori entre Besalú i Figueres. El nucli té una població de 1.517 habitants, però el municipi compte amb dos nuclis de població més: Santa Eugènia amb 13 habitants i Tres Cases amb 6. 
Avinyonet és un poble ric en arquitectura. El més important però, és el Castell de la Comanda Hospitalera d'Avinyonet: el castell compta amb diverses construccions de diferents moments. L'edifici més ven conservat és una fortificació de planta rectangular situada a migjorn de l'església. També estan molt ben conservats els murs de ponent i llevant. El castell comptava amb una capella que el 1907 va passar a ser la casa de la Vila. Actualment però, dins el recinte del Castell hi trobem l'església de Sant Esteve, un temple romànic que va estar reconstruït al segle XV i reformat al segle XVIII.
D'altra banda, també us recomanem que visiteu la Vil·la Romana de la Font del Vilar: un jaciment d'època romana que va estar en funcionament entre els segles II i V a.C, està  format per un conjunt d'edificis bastits entorn d'un pati central i distribuïts en dues zones. 
A l'entorn de la vila també podeu visitar el Castellot, un conjunt arquitectònic, i l'Ermita de Santa Eugènia. També us recomanem, pels que us agrada gaudir de l'entorn natural, la Garriga, un espai típicament mediterrani que compta amb feixes, parets, recs i barraques. Aquest és un dels molts espais naturals que amaga aquest municipi de l'Alt Empordà.