22 de febrer del 2011

COLERA

Avui, us descobreixo un petit poble situat a l'Alt Empordà fent frontera amb França: Colera. El municipi té poc més de 500 habitants, que a l'estiu, amb el turisme augmenta però no és un poble molt massificat turisticament. 
La seva localització el fa de díficil accés ja que la carretera que ens porta al municipi és secundària que voreja en tot moment el mar. Però això no fa que no valgui la pena arribar-hi, ja que el camí et descobreix cales i recons únics on predomina la tranquil·litat.
A part de les seves platges, Colera amaga indrets especials: Veta Blanca Paratge La Rovellada, un espai natural on podem arribar a peu, amb bici o per mar. Aïllat de la resta de localitzacions. L'Ermita de Sant Miquel, situat a 7 km del nucli, és una església romànica del s. XII- XIII, d'una nau amb absis semicircular. Un altre atractiu turistíc que té la Vila és l'Art Parc, conjunt escultòric de l'artista Joan Padern, de l'any 1991, situat a la Platja d'en Goixa davant l'estació de Ferrocarrils, en terrenys propietat de RENFE i cedits a l'Ajuntament amb aquesta finalitat. Per últim, també podem visitar, el conjunt de Dòlmens de Puig d'Esquers situat a 7 km del nucli urbà.