30 de març del 2011

CALDES DE BOÍ


Caldes de Boí és un santuari amb un balneari i una caseria annexa de la comarca de l'Alta Ribagorça, construïda al voltant del balneari, al municipi de la Vall de Boí, dins de l'antic terme de Barruera. Està situat a 1.470 metres d'altitud, a la dreta de la Noguera de Tor. L'any 2006 tenia 3 habitants, tot i que la presència d'un hotel fa que habitualment hi habitin més persones, tot i que no de forma permanent.
Les nombroses fonts que hi ha a la contrada, amb aigües mineromedicinals, li han donat nom. Destaca la font del Bou, que és la més coneguda perquè la seva aigua s'embotella i es comercialitza. També hi ha altres fonts, com la font de la Tartera, que s'utilitza com a aigua medicinal, i la font de Santa Llúcia, l'aigua de la qual s'utilitza per a curar els ulls. .
El santuari, situat a l'extrem nord de la caseria, està dedicat a la Mare de Déu, i és majoritàriament d'època moderna, malgrat estar documentada des de l'Edat Mitjana.
Molt a prop del sentuari podem disfrutar de moltes activitats. En primer lloc, podem gaudir del Parc Nacional d'Aigües Tortes i l'Estany de Sant Maurici, un espai natural d'un alt nivell de bellesa que ens permet disfrutar de senders envoltats de la natura més pura. D'altra banda, pels que us agrada el turisme cultural, aquest territori us dóna la possibilitat de perdre-us pel romànic més bell, ja que acull el conjunt d'esglèsies d'estil romànic més important d'Espanya, les quals van ser declarades patrimoni de la UNESCO l'any 2000. A l'hivern, també podeu disfrutar de pistes d'esquí i esports d'aventures. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada