8 de març del 2011

SALARDÚ

És la capital del municipi Naut Aran format per diversos nuclis de població. Salardú és un nucli urbà que compte amb 597 habitants, el nucli està borejat per dos rius: per la dret el Garona i per l'esquerra Unhòla. La seva situació geogràfica és estratègica ja que trobem el poble a l'entrada de la vall pel Port de la Bonaigua, això va fer que a l'edat mitjana la vila fós una població fortificada. A la part alta del poble, on antigament hi havia el castell de Salardú, actualment hi trobem l'església, el campanar de la qual era l'antiga torre principal de la fortificació. 
Al poble hi podem descobrir cases amb finestrals del segle XVII. La plaça Major del poble és el centre del nucli antic, d'on destaquem l'església de Sant Andreu presidint la plaça. Sant Andreu és un edifici que data del segle XII-XIII, la seva porta és romànica però també compte amb alguna finestra de caràcter gòtic. El seu campanar és un dels que més alts de tota la vall i data del segle XV. 
El poble ofereix un entorn tranquil i encantador, que dóna la possiblitat de fer diverses rutes a peu o amb bicicleta. No podem marxar de Salardú sense passar per alguns dels seus restaurants a provar la gastronomia de la zona.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada