4 d’abril del 2011

OSOR

Osor és un municipi  de la comarca de la Selva d'uns 330 habitants. El municipi compren els veïnats de les Mines d'Osor, Sant Miquel del Ter i Santa Creu d'Horta. Els carrers i les places de la vila d'Osor són força particulars: carrers estrets i empadrats, combinats amb carrers moderns, conviuen amb cases amb llindes dels segles XVII, XVIII i XVI molt interessants. Passejant pels seus carrers podem gaudir d'acabats gòtics de gran bellesa. 
Arquitectònicament, cal destacar els dos ponts medievals existents, un de petites dimensions, el pont de can Vidal, sobre la riera Noguerola, i, sobretot, el pont Vell, sobre la riera d'Osor, de caràcter romànic, documentat del segle XV, tot de pedra, actualment d'una sola arcada- però que n'havia tingut quatre més- i gaudeix d'un entorn perfectement ajardinat. 
També és important l'església parroquial, dedicada a Sant Pere, sobretot pel seu braç meridional originari de l'antiga església romànica medieval amb nou arcuacions llombardes i un finestral de doble esqueixada. Al costat de l'església, trobem la Torre de Recs, una construcció que data del 1439. 
A part de l'arquitectura, també val la pena, simplement, de passejar i caminar pel poble, i molt especialment pel passeig de la Font Borrell -una de les fonts més conegudes de la comarca i documentada des del s.XVIII- on es pot assaborir una fresca aigua a l'ombra dels arbres, un exercici especialment recomanable en els mesos estiuencs.

1 comentari: