28 de març del 2011

LLAFRANC

Avui us presentem un poble de la costa Brava: Llafranc. El nucli de població forma part del municipi de Palafrugell. El nombre censat d'habitants és de 320 tot i que, a l'estiu aquest agumenta. Aquest municipi mariner està situat al sud-est del municipi de Palafrugell. Molts creuen que en aquest punt és on antigament hi havia un assentament iber conegut amb el nom de Cípsela. Llafranc i la seva badia estan protegides per la muntanya de Sant Sebastià, és al llarg de la badia per on passa el camí de ronda que ve de Calella i voreja la Costa Brava.
Al llarg de tota la cala podem disfrutar d'un passeig d'Arbres que arriba fins el Port de Llafranc, que ocupa la part de llevant i fins arribar a la Punta de Pinell, una zona on hi ha una gran activitat aquàtica.
A uns 167 metres sobre el nivell del mar trobem el Far de Sant Sebastià, que separa Llafranc de Tamariu. És un punt molt emblemàtic on s'ha condicionat un mirador, i des del que es pot admirar un dels millors paissatges de la Costa Brava. A poca distància del far podem visitar l'Ermita de Sant Sebastià, amb una hostatgeria amb un bonic pati interior i àmplia terrassa abocada al mar.
La platja de Llafranc però, és punt d'interés més emblemàtic del poble. Amb una longitud de 330 metres podem disfrutar de la tranquil·litat i la bellesa del paissatge que ens envolta.
A Llafranc també podeu disfrutar d'esports aquàtics com el submarinisme.

2 comentaris:

  1. maquíssim Llafranc! cada vegada que m'acosto a Calella de Palafro faig el camí fins allà!

    ResponElimina
  2. M'ha fet gràcia veure la teva entrada ^^, una bona recomenació és fer el camí de ronda ara que arriba el bon temps, un paisatge meravellós i no només perquè sigui palafrugellenca, jeje.

    ResponElimina